Úvodní stránka

Logo NÚKIB

Přehlednější, rychlejší, intuitivní a srozumitelný dětem, rodičům i učitelům. Takový je nový rozcestník osvětových aktivit, který dnes spouští Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB).

Nový rozcestník je především kolekcí vybraných materiálů, které jsou vhodné pro výuku kybernetické bezpečnosti ve školním prostředí. Rozcestník bude užitečný především učitelům, kteří nemusí sami vyhledávat materiály a inspiraci pro výuku kybernetické bezpečnosti. Stačí navštívit rozcestník, kde vše najdou na jednom místě. Žáci MŠ, ZŠ i SŠ se mohou díky těmto materiálům seznámit s kybernetickou bezpečností pomocí povídek, komiksů, podcastů, her, videokurzů nebo třeba tematických seriálů a filmů. Materiály, které rozcestník ukazuje, nejsou jen z dílny NÚKIB, ale i řady dalších organizací jako je AVAST Software, O2 Chytrá škola, CZ.NIC nebo Český rozhlas.

Rozcestník může být nápomocný také rodičům, kteří přemýšlí, jak nastavit pravidla pro bezpečné používání internetu se svými dětmi, které například dostávají do rukou svůj první mobilní telefon. Rozcestník naleznete na adrese: osveta.nukib.cz/rozcestnik